KezdőlapPeti 17 - Gerinciv

A minőségi munkát nem az idő vagy a mennyiség határozza meg, hanem a megfelelően személyre szabott eljárás

Peti 17 évesen az érettségi előtt állva és nyelvvizsgára készülve, a középiskolások elég túlterhelt és stresszes időszakában kezdett el velem dolgozni. A majdnem 7 hónapos közös munka során 20 alkalmas kezelésen vett részt, amely során elsősorban a mozgásminta helyreállítása volt a cél. Szerencsére életmódja ellenére, korából adódóan, teljesen panaszmentes volt, így egyértelműen preventív céllal álltunk neki a közös munkának. Életmódjáról annyit érdemes tudni, hogy a kötelező testnevelési órákon kívül nem végzett aktív testmozgást, gyakorlatilag a számítógép előtt töltötte a szabadidejét.

Az iskolapadban, majd a számítógép előtt eltöltött hosszú órák rendesen nyomot hagytak a testén. Az előrehelyezett fejtartás, az erősen berotáló felkar és a túlzott előredőlt medence (anterior pelvic tilt) nagyon jellegzetes testtartást eredményezett, ami sajátos mozgásmintával járt.

A képek magukért beszélnek. Nemcsak egy látványosan magabiztosabb és egészségesebb testtartást sikerült elérni. A több mint fél év közös munka eredményeként Petinek rugalmasabbak lettek a kötőszövetei, mozgása határozott, mégis könnyedebb lett, és a nagyobb mozgástartománnyal bíró ízületei nagyban hozzájárulnak a későbbi gerinc-és egyéb ízületi panaszainak megelőzésében. Érdemes megjegyezni, hogy a tartás helyreállítása esztétikailag egy laposabb hasat is képes mutatni, ami a tornák intenzitásából és rendszerességéből kiindulva sokkal inkább a medence dőlésszögének optimalizálásából ered, mintsem drasztikus fogyásból.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy mentálisan is sokat segített neki egy olyan stresszmentes közegben kikapcsolnia, ahol testileg és lelkileg is feltöltődhetett.

Azóta Petinek meg lett a nyelvvizsgája, sikeresen leérettségizett, elkezdett járni edzeni és felvételt nyert a Széchenyi István Egyetemre is.

Innen is gratulálok neki és sok sikert kívánok a további terveihez!

https://gerinciv.hu/wp-content/uploads/2019/07/P2.jpg