Kezdőlap Bemutatkozás

Az élet számos területén különböző ismereteket és tapasztalatokat szereztem, mire eljutottam arra a pályára, amit ma nem csak szeretek csinálni de hitelesen is tudom képviselni.  Mindezen ismeretek birtokában és munkám során be kellett látnom, hogy a gerinccel kapcsolatos panaszok nem állnak meg a mozgásrendszer problémáinál és sokszor nem is ott kezdődnek.

Mindkét szülőm kálváriáját végig kísértem, amikor gerincsérvük volt. Mégis a saját gerincproblémám vezetett odáig, hogy tudatosan, másoknak segítve is elkezdjek foglalkozni a gerincproblémák megelőzésével és műtét nélküli kezelésével. Ironikus, de éppen sporttudományi tanulmányaim során ért az a sérülés, ami aztán sokáig derékfájdalom formájában mindaddig elkísért, amíg megfelelő és gyakorlatias információ birtokában magamat is helyre tudtam tenni.

Amikor valakinek élete során az egészsége tartósan mélypontra kerül, gyakran szembesül olyan válaszokkal, hogy tanuljon meg együtt élni a fájdalommal, vagy nincs más választása, mint a műtét.  Az emberek szeretnek kézzelfogható és azonnali válaszokat kapni így sokszor kellemetlen és megfoghatatlan számukra amikor azt hallják: életmódváltás.  Manapság mindenki tegnapra akar mindent, így az olyan dolgok, mint a kitartó és türelmes hozzáállás, ami még lemondásokkal és áldozatokkal is járhat már nehezen emészthető. Sokan inkább fordulnak gyógyszeres kezeléshez vagy műtéti eljáráshoz, minthogy szó szerint megmozduljanak.  Mert a mozgásrendszer és a gerincproblémák jelentős része a mozdulatlanságból vagy a nem megfelelő terhelésből adódnak. Vagyis a változás képességének hiányából. Ez pedig a mindennapi szokások megváltoztatását, vagyis életmódváltást igényel. Ehhez a „csodaszerhez” azonban sokkal nehezebb hozzájutni, mint azt bárki elsőre gondolná. Az “életmódváltás” sokaknak elcsépelt kifejezés lehet, de ez nem szól másról, mint kilépni a komfortzónából. Változtatni a megszokott és berögzült mindennapi tevékenységeken, ami mindenkinél egyénre szabva mást és mást jelent. Sajnos sokan futják a köröket hetek, hónapok, van hogy éveken át és mégsem jutnak el a tartós javulásig. Ezt számos tényező akadályozhatja. Egymásnak ellentmondó információk, eredménytelen kezelések, ami végül a sok kudarc és kilátástalanság következtében feladással jár.

Hiszem és vallom, hogy minden segítségnyújtás és elméleti tudás hiábavaló, ha az nem párosul kitartó és önálló cselekvéssel. Vagyis legyen szó gyermekről vagy felnőttről, a probléma megoldása a képessé tétellel kezdődik. Emberi nyelven átadni azt a gyakorlati tudást, amit tartósan a mindennapokban alkalmazva, lehetővé válik mindenki számára a fájdalommentes testmozgás.

Számomra az igazi kihívás ezt a tudást átadni mindenkinek a saját helyzetéhez és képességeihez mérten.

Diplomák:

 • 2010 NYME-AK – Szociálpedagógia
 • 2015 NYME-AK – Rekreációszervezés és egészségfejlesztés

Szakmai továbbképzések:

 • 2016 Tradicionális thai masszőr
 • 2016 Bene Máté Gerincakadémia – Alapképzés
 • 2017 Bene Máté Gerincakadémia – NMPT Instruktor
 • 2018 Balance Akadémia – Testolvasás – Testtartáselemzés a gyakorlatban
 • 2018 Balance Akadémia – Triggerpont terápia és fascia lazító technikák
 • 2019 Balance Akadémia – Kinesyology Tape
 • 2019 Balance Akadémia – Flossing terápia a mozgásszervi problémák és sportsérülések rehabilitációjában
 • 2019 National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork – Myofascial Spreading II.
 • 2020 TestMűhely – Thoracic Outlet Syndrome (TOS) Workshop
 • 2021 Balance Akadémia – SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban
http://gerinciv.hu/wp-content/uploads/2019/06/Profil.jpg
Jámbor Zoltán

Alapító/tréner/masszőr