KezdőlapEgyéb kezelések - Gerinciv

15000 Ft / 60 perc
18000 Ft / 90 perc
+3000 Ft Kinesio-tape ragasztás

Az 1 illetve 1,5 órás kezelések keretein belül az egyénre szabott terápiában a manuális és mozgásos eljárások mellett alkalmazható egyéb módszerek és technikák: 

Hegkezelés: Heg esetén a szövetben pont- vagy sáv szerűen akadályozottá válhat a keringés, a kinetikus erő és az információ áramlása, ami eredményezhet mozgásterjedelem beszűkülést, ödémásodást, illetve fájdalmat is. Hegkezelés során a heg elhelyezkedésétől és fajtájától függően különböző ingerekkel segítjük a heg gyógyulását, ami elsősorban funkcionálisan javítja a szöveti működést, másodsorban esztétikailag is előnyösebbé válhat.

Köpöly kezelés: Olyan vákuumtechnika alkalmazása a bőr fölött, amely mozgásba hozza a test vér- és nyirokkeringését. Általa javul a sejtek oxigénellátása és az anyagcserefolyamat. Jótékony hatásai: izomlazító, javítja a test rugalmasságát és gyorsaságát, növeli a mozgásterjedelmet, oldja a különböző szöveti letapadásokat, feszültségeket.

Nyirokmasszázs: Gyengéd, lassú illetve pumpáló masszázs technika, amely segíti a nyirokfolyadék áramlását a testben. A nyirokmasszázs segíthet a nyirokcsomó duzzanatok enyhítésében, ödémásodás, “vízesedés” elkerülésében. Általános immunerősítő hatással bír.

A nyirokrendszer olyan hálózat, amely nyirokfolyadékot szállít a testben. Kettős funkciót tölt be a szervezetben. Egyfelől segíti az immunrendszer hatékony működését azáltal, hogy immunsejteket és ellenanyagokat szállít a kórokozók felismerésére és felszámolására. Másfelől a szövetközi térben lévő folyadék háztartást is képes szabályozni. A nyirokfolyadék ugyanis segít elszállítani a felesleges folyadékot és salakanyagokat a szövetközi térből.

Flossing terápia: Komplex fizioterápiás eljárás, amely során egy speciális ún. floss szalaggal a problémás testrészt megfelelően betekerve, kompresszió hatása alatt végzi a páciens a neki megfelelő gyakorlatokat. Az eljárás manuális kezeléssel kiegészítve segíti a mobilitást, de hatékony segítség lehet akut és krónikus sérülések illetve fájdalmak esetén is.

Kinesio Tape: Olyan bőrbarát lég-és vízáteresztő rugalmas pamutszalag, ami akril ragasztóval van ellátva, így latex-érzékenyek is használhatják. Kémiai hatóanyagoktól mentes, ugyanakkor a felhelyezés technikájának köszönhetően rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkentheti a fájdalmat és a mozgáskorlátozottságot. Különböző színekben kérhető de a tévhitekkel ellentétben a hatása nem a tape színén múlik, hanem a felhelyezés technikájától. Kinesio-tape ragasztása igény esetén bármely kezelés mellé kérhető melynek ára +3000 Ft.

A kiegészítő kezelések önmagában alkalmazva hosszútávon, csupán a tünetek enyhítésében segíthetnek.

https://gerinciv.hu/wp-content/uploads/2021/06/db89faac5b754c8f7fd9148449ee05fd.jpg
https://gerinciv.hu/wp-content/uploads/2023/08/Névtelen.png
https://gerinciv.hu/wp-content/uploads/2019/06/Kinesiotape-800X533.jpg